Reis (gedicht uit Utrechtse daklozenkrant)

Park Lepelenburg,

een stalen witte ligstoel,
een beetje zon
en een blauwe lucht.

Ik zie vliegtuigen met slingers
van witte rook achter zich en
fantaseer over waar de reis heen gaat.

Ik denk na over waar ik ben
geweest en waar nog niet.

Dan besef ik dat ik weet
hoe mijn reis eindigt.

Een witte slinger van rook
in een blauwe lucht.

Plakletters

———
Dit indrukwekkende gedicht trof ik aan op de “Klinker”-pagina van de nieuwste, weer rijk gevulde uitgave van de Utrechtse Daklozenkrant (Straatnieuws nr. 8, 20 mei – 9 juni 2016). Vormtechnisch vind ik het een goed gedicht. Het bevat bovendien een mooie, verrassende beeldspraak over de menselijke eindigheid. De gedichtenpagina alleen al is voor mij de moeite waard om telkens weer een nummer van Straatnieuws aan te schaffen bij mijn vaste verkoper, Norbert. (Naast andere goede redenen.)
Kunstwerk van Tilman Knop, 2008

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.