Over mij


Fotograaf: Ming Jiang (Gedichtendag 30 januari 2020 Nuenen)

Welkom op mijn weblog!

Op deze site plaats ik wekelijks enkele berichten. Het zijn er inmiddels meer dan 1.500. De meeste berichten bevatten gedichten en foto’s van mijn hand.
Af en toe plaats ik ook werk van andere dichters die mij aanspreken, buitenlandse auteurs in mijn eigen Nederlandse vertaling.

Je kunt op dit blog rondneuzen aan de hand van de inhoudsopgave (zie Categorieën), of door te zoeken op onderwerp (zoekvenster) of thema (tagwolk.) Of bekijk de suggesties die als “Gerelateerd” onder elk afzonderlijk aangeklikt bericht verschijnen.

Mijn eerste gedichtenblog startte ik in augustus 2006, onder de naam Het Zuivelhuis voor Fijne Gedichten. In augustus 2011 heb ik met deze weblog een herstart gemaakt bij WordPress. De volledige inhoud van ‘Het Zuivelhuis’ is daarbij meeverhuisd naar de nieuwe site.

Op een aparte site publiceer ik mijn haiku’s: https://www.leomesmanhaiku.com

Over mij

Geboren op 6 september 1949 in het Brabantse dorp Nuenen, doorliep ik van 1961 tot 1967 het gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel. Na afronding van mijn theologiestudie in Nijmegen, ben ik in 1974 verhuisd naar de Domstad. Tot eind 2011 was ik werkzaam bij de vakcentrale FNV in Amsterdam, als beleidsmedewerker op onder meer internationaal terrein.

Van jongs af aan heb ik plezier gehad in het lezen en schrijven van gedichten. Over het algemeen ben ik zelf een dichter van weinig woorden. Eind jaren negentig ben ik ‘serieus’ begonnen met het publiceren van gedichten en gedichtenbundels. Meer informatie hierover is te vinden via de links op de thuispagina bovenaan.

Leo Mesman

https://www.facebook.com/profile.php?id=100012078002997

Twitter: @lagmesman

%d bloggers liken dit: