2 gedachten over “Uitverkoren (haiku)

    1. Vind jij dat ook, Peter? Voor mij is de korenbloem onlosmakelijk verbonden met de herinnering aan mijn jongensjaren, toen we kort voor Sacramentsdag als welpen en verkenners de akkers achter de kerk in werden gestuurd om veldbloemen te plukken. Onze bloemenoogst werd door pastoor Aldenhuyzen gebruikt voor zijn kunstig ontworpen loper in het zand van het plein voor de Clemenskerk, waarover op Sacramentsdag in plechtige processie het Allerheiligste werd uitgedragen. Bruidjes strooiden bloemblaadjes voor de processie uit, die optrok richting de lindeboom, waaronder aan een fraai versierd ‘rustaltaar’ in de open lucht de Heilige Mis werd opgedragen. Het Rijke Roomse Leven, in de jaren vijftig. Zou dit bloemenritueel uniek geweest zijn voor de Nuenense Clemensparochie? vraag ik mij af.
      (Wat vind je trouwens van de brief van Hermann Hesse?)

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.