20.000 dichtbundels verhuisd!

Gisteren, 14 juni, vond de feestelijke heropening plaats van het Poëziecentrum Nederland Het is voortaan gemakkelijk bereikbaar gehuisvest in de Bibliotheek de Marienburg, in het hart van Nijmegen. Er waren op 14 juni voordrachten van de Nijmeegse stadsdichter Marijke Hanegraaf en de literaire veteranen WAM de Moor en Victor Vroomkoning. Ook mochten we genieten van een overrompelende performance door Jaap Blonk. Deze internationaal vermaarde klankdichter verricht wonderen met zijn stem en demonstreerde zijn bijzondere vaardigheiden op zijn “wang-synthesizer”.

Ik maakte gisteren deze foto van een trotse Wim van Til, de sympathieke directeur van het Poëziecentrum en zelf een begaafd dichter. (Wim staat links; rechts aan de tafel zit, in blauwe trui, gastdichter en literair journalist WAM de Moor.)

Auteur: Leo Mesman

Ooit studeerde ik theologie en werd ik vakbondsmedewerker. Nu ben ik met pensioen en maak gedichten en foto’s, die ik graag deel met anderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: