Kunst

Documenta 13

Je hebt wel wat tijd, geld, geduld, lichamelijke en geestelijke energie nodig. En bovenal een minder bekrompen geest dan die ene recensent in de zuurste krant van Nederland. Maar dan krijg je er ook heel wat voor terug op de belangrijkste wereldtentoonstelling van de moderne kunst, documenta 13, die deze zomer in Kassel wordt gehouden. Wij vonden het een overweldigend mooie, ontroerende, leerzame, zintuiglijk verrassende ervaring, ook al hebben we in 2 dagen niet alles kunnen zien en beleven. Het is, ondanks de veelheid aan locaties, het grote aantal deelnemende kunstenaars (bijna 200) en de soms monumentale omvang van kunstwerken en installaties, bovendien een  perfect georganiseerd evenement. Hieronder een paar fotootjes, die een zwakke afspiegeling vormen van de overvloed aan beelden die je als bezoeker krijgt aangeboden. Ze laten zien dat ook voor de minder maatschappelijk betrokken en meer esthetisch ingestelde kunstliefhebber op deze 13e jaargang van documenta veel te genieten valt.

 

 

 

 

 

 

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.