Komrij ontdekt mijn ‘kromrijm’

 

In zijn eerste (en enige) Poëziekalender voor het jaar 2012 zette Gerrit Komrij in een afwijkende vorm zijn aanstekelijk geschreven beschouwingen bij afzonderlijke gedichten voort, zoals we die kennen uit de verzamelbundels In Liefde Bloeyende en Trou Moet Blycken. Nieuw was ook, dat hij ook een aantal van zijn eigen gedichten van commentaar voorzag.

Tot mijn, overigens aangename, verrassing trof ik in de kalender een gedicht van mezelf aan, en wel op het blaadje voor woensdag 12 december 2012. Komrij kwam mijn gedicht (Op de Poëzij) zomaar tegen op mijn eerste (opgeheven) weblog ‘Het Zuivelhuis voor Fijne Gedichten’. Hij spreekt van ‘kromrijm’, maar vindt de inhoud van mijn vers raak genoeg om er een vermakelijke beschouwing aan vast te knopen over de onderlinge jalousie de métier, die ook dichters niet vreemd is. En passant, zet hij een sympathiek beeld neer van mijn gedichtenweblog.

Het gedicht en het commentaar zijn (ongewijzigd) opgenomen in de laatste bloemlezing Tussen hemel en aarde van Gerrit Komrij, die februari 2013 is uitgebracht bij Van Gennep Amsterdam (blz. 358 – 359), tussen andere “Vignetten, voetnoten en verzuchtingen over poëzie”.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.