Geloof je het zelf?

060 tiflis
Masker uit Georgië

Eeuwen geschiedenis leren ons tot op de dag van vandaag dat geloof mensen kan inspireren tot het verrichten van de hoogste weldaden en het bedrijven van de laagste wandaden. Een Amerikaanse filosofe deed onlangs in een interview de opmerkelijke uitspraak: “Godsdienst maakt goede mensen beter en slechte mensen slechter.” Op het eerste gezicht vond ik dit wel een verhelderende gedachte. Maar is de scheidslijn tussen good en bad guys (en girls) wel zo scherp te trekken als deze bewering suggereert? Een beetje introspectie leert wel anders. Hoe zit het met God zelf?, vroeg ik mij in een mismoedige bui af.

THEODICEE

de mensheid
zwaait al tijden
met een witte vlag

maar de duivel
zet onverstoorbaar
zijn werkzaamheden voort

en god lijkt
ergens anders
mee bezig

Auteur: Leo Mesman

Ooit studeerde ik theologie en werd ik vakbondsmedewerker. Nu ben ik met pensioen en maak gedichten en foto’s, die ik graag deel met anderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: