Intensive Care

Niet meer te worden aangeraakt,
Of liefdevol aangehaald.
Moet de intensieve zorg daarover
Ook niet worden opgeschaald?

Auteur: Leo Mesman

Ooit studeerde ik theologie en werd ik vakbondsmedewerker. Nu ben ik met pensioen en maak gedichten en foto’s, die ik graag deel met anderen.

2 gedachten over “Intensive Care”

    1. Dank voor je reactie, Hans. Net als in het Engels heeft het woord ‘zorg’ in onze taal een dubbele betekenis: zorg voor iemand of iets en zorg over of om iemand of iets. In mijn gedicht bedoel ik inderdaad dat we ons intensiever zorgen zouden mogen maken over de (onbedoelde) vereenzaming als gevolg van de (overigens terechte) maatregelen om vooral ouderen te behoeden voor besmetting door het coronavirus.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: