Een sombere dichter in 1909

Dit typisch Memento mori gedicht trof ik aan in een uitgave van de Katholieke Illustratie uit 1909. Gelet op de kruisjes bij de tekst, werden in het grijze verleden meer lezers geraakt door de treffende inhoud. Treffend, maar ook wel somber. Om in Latijnse sferen te blijven, ik mis de conclusie: het leven is kort, dus Carpe Diem! Oftewel: Mensch, durf te leven!

Gepubliceerd door

Leo Mesman

Ooit studeerde ik theologie en werd ik vakbondsmedewerker. Nu ben ik met pensioen en maak gedichten en foto’s, die ik graag deel met anderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.