Veertiende Ganymedes Jaarboek verschenen

Aan dit kloeke boekwerkje, met zijn surrealistische omslag, mocht ik als (enige) ‘gastdichter’ bijdragen met drie gedichten, die verspreid tussen de 17 korte en lange verhalen zijn afgedrukt: twee kwatrijnen, Elektron en Eeuwigheid, uit mijn tweetalige cyclus The Origin of Energy en een op zichzelf staand gedicht, Het Afscheid. De wereld van de ‘fantastische vertellingen’ is nieuw voor mij, afgezien van de vage herinnering aan de verhalen van de nu vrijwel vergeten schrijver Belcampo uit mijn lang vervlogen middelbare schooljaren.

Ik moet zeggen: de kennismaking met het zeer gevarieerde aanbod aan verhalen in deze bundel was een plezierige verrassing. Ze zijn  spannend, intrigerend, ontroerend of ronduit griezelig. Al wil ik wel bekennen, dat de verhalen die het dichtst bij de alledaagse werkelijkheid aansluiten of herkenbaar refereren aan bepaalde periodes uit de geschiedenis van de mensheid mij meer aanspreken dan de pure fantasyverhalen. Ik noem verder geen titels of namen van auteurs, maar nodig de lezer uit om zelf op ontdekkingsreis te gaan in deze bijna 350  bladzijden tellende, in handzaam formaat uitgegeven verhalenbundel, samengesteld door twee aardige en enthousiaste redacteuren, Remco Meisner en Paul van Leeuwenkamp. En wie weet ga ik mij zelf ook nog eens aan het genre wagen! (Inzendingen voor het volgende Jaarboek van 2015 zijn nu al welkom.)

Voor meer informatie over deze op 20 september in Amsterdam gepresenteerde uitgave, klik op:

Ganymedes – 14

En hier vind je een leuk filmpje (ruim 5 minuten) waarin een aantal auteurs, onder wie ikzelf, zich kort even voorstellen en de bundel aanbevelen. (Nederlandse ondertiteling via vierde icoontje van rechts, onderaan.)Een uitvoerige recensie vind je bij: Frank Norbert Rieter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.