In de boekhandel

In twee onlangs verschenen natuurpublicaties zijn gedichten van mij opgenomen.

Mijn gedicht Aan een titaan is afgedrukt in het monumentale boek: Bijzondere bomen in Nederland – 250 verhalen, in april 2010 uitgebracht door de Bomenstichting en uitgeverij Boom. Het gedicht is te vinden op bladzijde 296, als illustratie bij het mooie verhaal dat een van de auteurs van het boek, Han van Meegeren, vertelt over de eeuwenoude lindeboom in het hart van mijn geboortedorp Nuenen.

Bijzondere bomen

Op 27 augustus 2010 verscheen bij uitgeverij Contact De Tuinscheurkalender 2011 van Romke van de Kaa en Paul Geerts. Hierin zijn vier door de natuur geïnspireerde gedichten van mijn hand opgenomen, en wel op 13 juni, 21 juni, 3 september en 12 december. Naast een overvloed aan verrassende recepten, nuttige tuintips en boeiende wetenswaardigheden over de natuur, kom je in de loop van het jaar gedichten van nog eens 63 Nederlandstalige dichters tegen. De redactie heeft zich bij haar keuze  duidelijk niets aangetrokken van literaire status of bekendheid. Van de meeste dichters is één gedicht geplaatst, van enkelen een paar. Het rijkelijkst is geput uit het omvangrijke oeuvre van de Brabantse dichter en schrijver Frans Hoppenbrouwers (Valkenswaard, 1940).

Tuinscheurkalender 2011

Gepubliceerd door

Leo Mesman

Ooit studeerde ik theologie en werd ik vakbondsmedewerker. Nu ben ik met pensioen en maak gedichten en foto’s, die ik graag deel met anderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.