Fotograaf: Ming Jiang (Gedichtendag 30 januari 2020 Nuenen)

Welkom op mijn weblog!

Op deze site vind je meer dan 1200 berichten met voornamelijk eigen gedichten en foto’s. Ook plaats ik af en toe gedichten van andere dichters die mij aanspreken, al dan niet door mij vertaald.

Je kunt op dit blog rondneuzen aan de hand van de inhoudsopgave (Categorieën), of door te zoeken op onderwerp of thema, in de rechterkolom. Of bekijk de suggesties die als “Gerelateerd” onder elk afzonderlijk bericht verschijnen.

Mijn eerste gedichtenblog startte ik in augustus 2006, onder de naam ‘Het Zuivelhuis voor Fijne Gedichten‘.  In augustus 2011 heb ik een herstart gemaakt met deze weblog bij WordPress. Hierop is de volledige inhoud van ‘Het Zuivelhuis’ opgenomen!

Verder publiceer ik af en toe light verse en kort proza op twee andere weblogs: Speelse Verzen en Korte Verhalen

Wie ben ik?

Geboren op 6 september 1949 in het Brabantse dorp Nuenen. Van 1961 – 1967 doorliep ik het gymnasium op het (toenmalige) kleinseminarie Beekvliet in Sint-Michielsgestel. Na afronding van mijn daarop volgende theologiestudie in Nijmegen, ben ik in 1974 verhuisd naar de Domstad.

Tot eind 2011 was ik werkzaam bij de vakcentrale FNV in Amsterdam, als beleidsmedewerker op onder meer internationaal terrein.

Van jongs af aan heb ik plezier gehad in het lezen en schrijven van gedichten. Eind jaren negentig ben ik serieus begonnen met het publiceren van gedichten en gedichtenbundels.

Leo Mesman

https://www.facebook.com/profile.php?id=100012078002997

Twitter: @lagmesman