Een beeld van pure schoonheid en harmonie

IMG_1366

Dit prachtige boeddhabeeld is te zien op een tentoonstelling over en rond het cultuurhistorische tijdschrift Wendingen in museum Flehite in Amersfoort. Het is van teakhout gemaakt en stamt uit de twaalfde eeuw. Ik fotografeerde het, omdat ik het een beeld van pure schoonheid en harmonie vind; ook los van de religieuze intentie waarmee het ruim 8 eeuwen geleden vervaardigd is. Welke menselijke geest en handen zijn in staat om zoiets moois te maken?, vraag ik mij af. Zo mooi dat het mij als voorbijganger uit de 21-ste eeuw nog kan ontroeren. En hopelijk nog vele generaties na mij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.