Over toerisme

Bezoek aan een stadje met een roemrijke historie. De markante huizen en paleizen staan er prachtig gerestaureerd bij, in zachte pasteltinten. Hun architecten en bouwers zijn net als de oorspronkelijke bewoners allang tot stof vergaan. In het middeleeuwse stadscentrum dwalen enkel nog toeristen rond, camera in de aanslag om alles wat hun opvalt vast te leggen. Wat zien ze werkelijk, wat zal er van hun indrukken beklijven? Het heden is losgezongen van het verleden. Geschiedenis is fictie geworden. De fraaie gebouwen en ermee verbonden verhalen dienen uitsluitend tot vermaak van de vele bezoekers. Maar geen van hen komt om het stadje te veroveren of te plunderen. Een prettig verschil met vroeger tijden.

 
Cesky Krumlov


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.