It breaks my heart

“Ja, het milieu is iets waar ik me echt veel zorgen om maak – nu ze het ook in Afrika over schaliegas hebben, ben ik ervan overtuigd dat we onze planeet aan het verwoesten zijn. It breaks my heart. Het probleem is: het is te laat. Het is afgelopen met de natuurlijke rijkdom van Afrika. En de reden daarvoor is de vooruitgang. We hebben onze wereld opgeofferd aan de vooruitgang. En ik weet dat er niks aan te doen is, maar ik vind het verschrikkelijk.”

Zeldzaam sombere woorden, die ik las in een interview van Toef Jaeger met de Zuid-Afrikaanse thrillerschrijver Deon Meyer in de NRC Boekenbijlage van vandaag. Voor Moeder Aarde helpen geen Valentijnskaarten meer. Ook mijn hart breekt bij deze gedachte.

Zie ook: Moeder is boos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.