Schrijfstop

‘De schrijvers hebben het allang van de lezers gewonnen’, hoorde ik eens iemand beweren. En inderdaad, er wordt oeverloos veel geschreven en uitgegeven. Hoe verfrissend was het dan ook om te vernemen dat de Amerikaanse schrijver Philip Roth (74) besloten heeft, na meer dan 20 romans, voorgoed de pen neer te leggen. Dat een schrijver stopt met schrijven is kennelijk zo uitzonderlijk, dat het radiojournaal het de moeite waard vond er een item van te maken. Roth is begonnen zijn eigen oeuvre “terug te lezen”, in omgekeerde volgorde. Hopelijk vindt zijn kloeke besluit navolging door andere veelschrijvers, zodat de lezers eindelijk de tijd en de rust gegund wordt om hun overvolle boekenkasten eens grondig door te werken. Mijn pleidooi voor een schrijfstop geldt natuurlijk niet voor dichters. Van gedichten krijg je immers nooit genoeg?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.