Een jonge gastdichter

Hij is een jongen van 8 jaar en houdt van voetbal en van drummen. Maar hij is ook de jongste dichter die ik ken. Hij is de zoon van mijn oud-collega Leona en heeft een zusje dat ook heel creatief is, Ilve. Zijn eerste gedicht werd meteen gepubliceerd. Dankzij zijn Nederlandse oma, die het vers opstuurde naar de redactie van de rubriek Achterwerk van de VPRO-gids. Menig volwassen dichter zou jaloers zijn op zo’n snel succes! Inmiddels heeft hij al zijn negende gedicht geschreven. Hopelijk zijn daar ook minder ernstige bij dan zijn eerste vers, dat ik hieronder -met toestemming van de dichter- publiceer op het wereldwijde web.

Ja mijn ouders beide
die zijn gescheiden
Het waren goede tijden en ze
Zeiden: Hallo! Ik hou van je
Die tijden zijn nu voorbij
Maar ze houden nog wel van mij
Mijn familie woont in Ierland 
en in Nederland
En ik weet niet waar ik bij hoor 
aan welke kant? 

Ryan Kruijt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.