Wat mij gelukkig maakt

Uit vergelijkend onderzoek van een vooraanstaande Amerikaanse econoom blijkt dat Nederland op de derde plaats staat in de top-3 van de gelukkigste landen in de wereld. Dit ondanks het feit dat politici en media ons al jaren een collectieve depressie proberen aan te praten. Daar trappen wij dus voortaan niet meer in! We focussen alleen nog maar op wat ons gelukkig maakt. Zo lang duurt het leven ook weer niet, zelfs niet van geluksvogels.

Het geluk zit vaak in de kleine dingen, zoals het cliché wil. Zo werd ik vanmorgen weer helemaal gelukkig toen ik zag, dat die ene kievitsbloem die onze stadstuin rijk is ook dit voorjaar weer haar fraaie kopje laat zien. Het is weliswaar een hangend hoofdje, maar dat is in dit geval normaal en goed. Zou het misschien een typisch Nederlands bloempje zijn, dat veel gelukkiger is dan het wil laten zien?

Naschrift
Toeval of niet: nadat ik bovenstaand bericht had geplaatst, trof ik op een van mijn favoriete websites een boeiend achtergrondverhaal aan over de kievitsbloem en haar hangend kopje. 
Lees het Vogeldagboek van Adri de Groot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.