Drie keer Bevestiging

BEVESTIGING

Vandaag me enkele uren verdiept
in de wijsheid van Boeddha
en de gouden verzen van Ceslaw Milosz.

Niet veel nieuws geleerd.

Van mijn eigen nietigheid
en de vergankelijkheid van alles
was ik mij allang bewust.

En dat de geschiedenis van de mensheid
één lange horrorstory is, maar er
gelukkig ook poëzie en religie is.

Ik wist het.

Toch was het prettig om één en ander
nog eens in betrouwbare bronnen
bevestigd te zien.

Tot mijn verrassing is mijn gedicht Bevestiging als een van de 100 beste gedichten van de (2e) Turing Nationale Gedichtenwedstrijd 2010 uitgekozen en opgenomen in de bundel Dansen op de maat van het ogenblik (Uitgeverij Augustus). Het oordeel van de jury: “Mooi opgebouwd gedicht over de kracht van kunst en religie. Eenvoudig en helder van taal, traag ritme ondersteunt de inhoud. Geestig ook.

Mijn gedicht heeft de Top 20 van de Turing jury niet gehaald, maar maakte wel deel uit van de top twintig van John Jansen van Galen en zijn ‘verloofde’ op de radio. Het is voorgedragen door Huub van der Lubbe in Met Het Oog Op Morgen en met JJvG nabesproken. Ik vind dat een eer en (inderdaad) bevestiging! In het radiogesprek zei Huub te hopen op een kolenboer als winnaar. Had het ook de zoon van een melkboer mogen zijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.