Bericht uit het poëziepark

CIMG3829

In de Domstad ligt een bijzonder park, dat in zijn korte bestaan de harten heeft gestolen van velen. Dit Griftpark is sinds kort nog bijzonderder geworden dankzij een poëzieroute die erin is uitgezet. Er liggen, staan en hangen, verspreid over het park, 21 gedichten van een keur van dichters uit Utrecht en omstreken.

Deze extra dimensie van dit toch al bijzondere park is te danken aan de inspanningen van twee mannen: de onvermoeibare ‘omwonende’ dichter Fred Penninga, die het jaarlijkse Park-Picknick-Poëzie evenement organiseert en presenteert en Wim Horst, organisator en coördinator van het Griftpark.

Het doet mij deugd dat ik aan dit project heb mogen bijdragen met mijn gedicht TWAALF, over de herinnering aan mijn eerste ervaring van intimiteit buiten de sfeer van het gezin. Het heeft een fraaie plek gekregen bij de centrale toegang tot de zogeheten ‘Natuurkern’ bij het terras van het restaurant.

IMG_2356
Foto: Geerten van Gelder

De andere deelnemende dichters zijn: Oeke Kruythof, Sylvia Hubers, Fred Bloemink, Ruben van Gogh, Jaap Schoo, Paul van Leeuwenkamp, Geerten van Gelder, Thijs Hanrath, Marlies Souren, Fred Penninga, Ingmar Heytze, Rob Bekker, Peter le Nobel, Erlijn Mulder, Ine van Wijck, Titia Beukema, Annet van den Akker, Feline Deniz, Elly de Vries en Marleen van Geffen

Auteur: Leo Mesman

Ooit studeerde ik theologie en werd ik vakbondsmedewerker. Nu ben ik met pensioen en maak gedichten en foto’s, die ik graag deel met anderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: