Roomse revolutionairen

We worden oud… Ik had het genoegen (?) in Nijmegen te studeren, toen in navolging van Parijs ook daar de studentenrevolte losbarstte. Dat is dezer dagen al weer 40 jaar geleden. Bijna dan, want het duurde even voordat de vlam ook hier in de pan sloeg. Ook in mijn vriendenkring raakten diverse zonen uit brave katholieke gezinnen in de ban van het (neo)marxisme. Voor mijn gevoel verruilden ze de ene dogmatische kerk voor de andere. De meesten zijn later toch nog goed terecht gekomen. Sommigen gingen in hun ijver zo ver dat ze het toenmalige Mekka van het communisme bezochten, getuige deze prentbriefkaart uit 1970, die ik onlangs terugvond.

Moskou_ansichtkaart

Moskou_ansicht_achterzijde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.