Toch verschil

Er stapt een blinde man de bus in. Zijn oude hond reageert onzeker op de barse commando’s van zijn baas om een geschikte plaats voor hem te vinden. De man zweet pijpenstelen. Zodra hij zit, wist hij het water van zijn vollemaansgezicht. ‘Volgens mij hebt u het warm’, zeg ik. Waarop hij zich luidkeels beklaagt over de te hete zomers en te zachte winters van tegenwoordig. ‘Met deze temperatuur zouden we beter ’s nachts kunnen werken’, roept hij getergd naar wie het horen wil. Zwijgend denk ik bij mezelf dat het voor een blinde dus toch verschil kan uitmaken, of hij bij dag of nacht de bus neemt naar zijn werk.

Etalage_vismarkt_utrecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.