Kopzorgen om hoofddoekjes

IMG_1260

De kleding van traditionele moslimvrouwen, vooral als die donker of zwart is, roept bij mij herinneringen op aan het kloosterhabijt van katholieke nonnen, waarvan de aanblik heel gewoon was in het straatbeeld van mijn jongensjaren. Het kwam in die tijd wel eens voor dat een kind op de rooms-katholieke lagere school voor meisjes in blinde woede bij een religieuze leerkracht de kap van het hoofd trok. Om tot haar schrik te ontdekken dat er normaal mensenhaar onder zat. In onze dagen is de vraag of een hoofddoek wel of niet om een vrouwenhoofd hoort een politiek beladen kwestie. Mij stoort het niet, vrijheid blijheid, zolang het gezicht van de persoon herkenbaar blijft.

 

Auteur: Leo Mesman

Ooit studeerde ik theologie en werd ik vakbondsmedewerker. Nu ben ik met pensioen en maak gedichten en foto’s, die ik graag deel met anderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: